Vuokrasaatavan perintä ja häätö

Kun vuokra on maksamatta, aiheutuu siitä velkojalle kuluja ja luottotappioriski. Vuokrasaatavien tehokas perintä, huoneiston hallintaan ottaminen ja häätötuomion hakeminen käräjäoikeudesta, sekä häädön täytäntöönpano tarvittaessa ulosottoteitse tulisi toimittaa aina viivytyksettä.

Riitaiseen vuokrasaatavien perintää liittyy usein myös muita riidan aiheita kuten esimerkiksi, että vuokratun tilan kuntoa väitetään puutteelliseksi kosteusvaurioista, huonosta sisäilmasta tai löydetystä homeesta taikka muista vioista johtuen. Vuokralainen voi vaatia vuokranantajalta huoneiston puutteellisen kunnon vuoksi vuokran alentamista. Myös vuokrasuhteiden päättymistilanteisiin liittyy ajoittain erimielisyyksiä vuokrasopimuksen osapuolten välillä.

Hoidamme vuokrasaatavien vaativaa perintää ja avustamme vuokrasopimuksiin liittyvissä riidoissa. Erityisesti laajaksi kasvavat riitaiset asiat ja vaativa vuokrasaatavien perintä ovat vahvaa osaamisaluettamme. Tarvittaessa haemme myös häädön ja sen täytäntöönpanon. Annamme myös asiantuntevaa neuvontaa ja ohjausta vuokrasopimuksiin liittyvissä asioissa.